reflecteren kun je leren

Reflecteren kun je leren

geplaatst in: Leiderschap en teamontwikkeling | 0

Reflecteren is een belangrijke vaardigheid voor professionals om te leren.

Het stel jou in staat stelt om kritisch na te denken over het werk en hoe je jezelf kunt verbeteren.

Hier zijn 6 stappen die een professional kan nemen om te leren reflecteren:

1. Maak tijd vrij voor reflectie

Het is belangrijk om tijd vrij te maken om te reflecteren op je werk en prestaties. Dit kan bijvoorbeeld door elke dag 10 minuten te plannen om je dag te evalueren.

2. Stel jezelf vragen

Stel jezelf vragen over je werk en prestaties, zoals: Wat heb ik bereikt? Wat had ik anders kunnen doen? Wat zijn mijn sterke en zwakke punten?

3. Vraag feedback

Vraag feedback van collega’s, klanten en andere professionals om een breder perspectief te krijgen op je werk. Dit kan je helpen om je sterke punten te benadrukken en te werken aan je zwakke punten.

4. Houd reflecties bij

Schrijf je gedachten en ervaringen op. Dit kan helpen om je gedachten te ordenen en te reflecteren op je werk.

5. Vraag hulp

Zoek ondersteuning van collega’s of een mentor om je te helpen bij het reflectieproces. Dit kan bijvoorbeeld door het bespreken van je ervaringen en het ontvangen van constructieve feedback.

6. Leer van je ervaringen

Reflectie is niet alleen bedoeld om terug te kijken op je werk, maar ook om te leren van je ervaringen. Gebruik deze ervaringen om jezelf te verbeteren en je professionele vaardigheden verder te ontwikkelen.

Conclusie

Het kan in het begin moeilijk zijn om te reflecteren, maar door regelmatig te oefenen, zal het steeds gemakkelijker worden en zal het uiteindelijk een gewoonte worden. Reflectie kan niet alleen helpen bij het verbeteren van je professionele prestaties, maar kan ook helpen bij het bevorderen van persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.

Blog

Via ons blog publiceren we regelmatig nieuwe artikelen over innovaties en ontwikkelingen die impact hebben op de professional en organisatie: check onze blogpagina

In dit blog gaan we in op de nieuwe medewerker van Generatie Z, dit is een generatie die balans zoekt in werk en privé en die wil bijdragen aan een purpose.

Bericht bekijken

Hierdoor verandert de arbeidsmarkt want langdurige arbeidsovereenkomsten komen steeds minder voor zoals we dit beschreven hebben in dit artikel.

Over CareerTracker

Met het CareerTracker platform ben je in staat om een juiste focus en skillset te borgen binnen de teams. Met reflecties en feedback voelt de professional zich gewaardeerd en betrokken waardoor ongewenst vertrek van talent voorkomen kan worden. Hiermee wordt de dagelijkse operatie geborgd in de organisatie.

Mocht je na het lezen van dit blog nog vragen hebben dan kun je ons bereiken 0338876104 of via info@careertracker.nl.

Je kunt onze informatieve bedrijfsvideo bekijken via deze link.

Klantreview van Didacticum

De samenwerking met CareerTracker ervaren wij als zeer aangenaam.

Het is voor ons een nieuwe manier van werken dus goede communicatie is hierbij van belang.

Jullie helpen zowel de field managers als de consultants met voorbeelden, tips & tricks en om onze nieuwe HR cyclus te borgen.

De feedback die wij aandragen wordt direct opgepakt, opgevolgd en tevens houden jullie ons continu op de hoogte van de voortgang.

Bij Didacticum staat iedereen aan het stuur van zijn eigen carrière en mede door het gebruik van CareerTracker zijn onze collega’s in staat om dit optimaal te doen.

Zeljko Bondzulic, Field Manager Didacticum