Feedback blog

Feedback: ben je nog op de juiste koers?

geplaatst in: Leiderschap en teamontwikkeling, Nieuws | 0

De 3de abstractie is feedback.

We hebben het in eerdere blogs gehad over Doelen en Vaardigheden.

Door ambitie om te zetten in doelen maak je het onzichtbare zichtbaar! Doelen bepalen de koers die gevaren gaat worden.

Vaardigheden zorgen ervoor dat de gestelde doelen behaald kunnen worden. Het ontwikkelen van vaardigheden is een voortdurend proces.

Feedback zorgt ervoor dat je samen communiceert over de voortgang en verbetert de communicatie.

Feedback maakt het mogelijk om tijdig bij te sturen wanneer de koers verlaten wordt.

Vanuit CareerTracker onderscheiden we 4 feedback mogelijkheden:

  1. Zelfreflectie: bewuste feedback geven op je eigen voortgang
  2. Manager feedback: gerichte feedback van de manager via platform
  3. 360° feedback: relevante informatie van collega’s, klanten en privé
  4. 1:1 ontwikkelgesprek: samen de koers bepalen en vanuit een holistisch perspectief

Zelfreflectie: bewuste feedback geven op je eigen voortgang

Zelfreflectie is een essentiële stap in persoonlijke en professionele groei. Het stelt individuen in staat om bewust hun eigen voortgang te beoordelen en te verbeteren. Dit proces begint met het stellen van duidelijke doelen. Net zoals in de zakelijke context waarin doelen de koers bepalen, helpt het stellen van persoonlijke doelen ons onze richting te bepalen.

Door bewust feedback te geven op je eigen voortgang, kun je effectief sturen en verbeteren. Dit proces biedt structuur voor persoonlijke groei. Het stelt je in staat om je koers te bepalen, de benodigde vaardigheden te ontwikkelen en je voortgang continu te beoordelen, wat leidt tot groei en succes.

Ons advies is om dit 1x per week te doen. Om onze gebruikers te ondersteunen wordt er elke week automatisch een nieuwe reflectie aangemaakt en hierin kan de persoonlijke groei eenvoudig worden vastgelegd.

Manager feedback: gerichte feedback van de manager via platform

Manager feedback is een cruciaal onderdeel van de professionele ontwikkeling van medewerkers. Met behulp van CareerTracker kunnen managers doelgerichte feedback verstrekken om de prestaties en groei van hun teamleden te ondersteunen.

CareerTracker biedt structuur voor dit proces door drie belangrijke abstracties te integreren: doelen, vaardigheden en feedback. Managers kunnen samen met hun team doelen stellen om de koers te bepalen. Ze kunnen specifieke vaardigheden identificeren die nodig zijn om deze doelen te bereiken.

De kracht van CareerTracker komt echt tot uiting in het feedbackproces. Managers kunnen op een gestructureerde manier feedback geven, wat waardevol is voor de groei van hun teamleden. Dit kunnen zowel positieve erkenningen als constructieve suggesties zijn. Het systeem helpt bij het in kaart brengen van de voortgang en ervoor te zorgen dat de feedback in lijn is met de gestelde doelen.

Manager feedback via CareerTracker bevordert de betrokkenheid van medewerkers, motiveert hen om te groeien en draagt bij aan een productievere werkomgeving. Het is een instrument voor managers om de prestaties van hun team te verbeteren en de professionele ontwikkeling te ondersteunen.

Ons advies is om 1x per maand een feedback moment in te plannen. Met CareerTracker kan de manager eenvoudig feedback geven op de progressie van de medewerker.

360° feedback: relevante informatie van collega’s, klanten en privé

360° feedback is een waardevol instrument voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het verschilt van traditionele feedback doordat er input wordt verzameld van alle relevante bronnen, inclusief collega’s, klanten en zelfs de privésfeer. Deze holistische benadering biedt een dieper inzicht in iemands sterke punten en ontwikkelingsgebieden.

Collega’s kunnen unieke perspectieven bieden over hoe je presteert binnen het team. Ze kunnen inzicht geven in je communicatiestijl, samenwerking en hoe je bijdraagt aan het bereiken van gezamenlijke doelen.

Klantenfeedback is van onschatbare waarde voor professionals in klantgerichte sectoren. Het onthult hoe goed je voldoet aan de behoeften en verwachtingen van klanten, wat van invloed is op zakelijk succes.

Privéfeedback van vrienden en familie kan helpen bij het begrijpen van hoe je werk-privébalans en persoonlijke eigenschappen invloed hebben op je professionele leven.

360° feedback helpt bij het identificeren van blinde vlekken en kansen voor groei op alle gebieden van je leven. Het is een krachtige tool om een holistisch beeld van jezelf te creëren en te werken aan voortdurende verbetering.

1:1 ontwikkelgesprek: samen de koers bepalen en vanuit een holistisch perspectief

Een 1 op 1 ontwikkelgesprek is een waardevolle gelegenheid voor zowel werknemers als managers om de koers van professionele ontwikkeling te bepalen, en dat vanuit een holistisch perspectief. Dit persoonlijke gesprek is een kans om te groeien, doelen te stellen en uitdagingen aan te gaan.

Een holistische benadering houdt in dat alle relevante aspecten van iemands professionele leven worden meegenomen. Dit omvat doelen op korte en lange termijn, de ontwikkeling van vaardigheden en persoonlijke groei. Het gesprek gaat verder dan alleen prestaties en betrekt ook factoren als work-life balance en welzijn.

Tijdens dit gesprek kunnen werknemers en managers verwachtingen en doelen uiteenzetten. Managers kunnen luisteren naar de behoeften van hun medewerkers en gericht advies geven om hun groei te ondersteunen. Dit proces stimuleert betrokkenheid en motivatie bij werknemers.

Een 1 op 1 ontwikkelgesprek is een kans om te leren, te groeien en je carrière te sturen. Het bevordert open communicatie en empowerment, wat uiteindelijk bijdraagt aan een productievere en tevreden werkomgeving. Het is een waardevol instrument binnen organisaties die focussen op het ontwikkelen van hun medewerkers.

Ons advies is om 1x per kwartaal tijd voor elkaar te nemen door het persoonlijke gesprek.

Je nieuwe gesprekscyclus

Feedback

Voor organisaties is het van belang dat er een gestructureerd proces is om feedback te geven en te ontvangen. Dit proces wordt ook wel de gesprekscyclus genoemd en vindt bij voorkeur plaats op vaste momenten.

CareerTracker implementeert met een slimme structuur met waardevolle input, een hele korte doorlooptijd de nieuwe gesprekscyclus bij haar klanten.

Blog

Via ons blog publiceren we regelmatig nieuwe artikelen over innovaties en ontwikkelingen die impact hebben op de professional en organisatie: check onze blogpagina.

In dit blog gaan we in op de nieuwe medewerker van Generatie Z, dit is een generatie die balans zoekt in werk en privé en die wil bijdragen aan een purpose.

Hierdoor verandert de arbeidsmarkt want langdurige arbeidsovereenkomsten komen steeds minder voor zoals we dit beschreven hebben in dit artikel.

Over CareerTracker

Met het CareerTracker platform ben je in staat om een juiste focus en skillset te borgen binnen de teams. Met reflecties en feedback voelt de professional zich gewaardeerd en betrokken waardoor ongewenst vertrek van talent voorkomen kan worden. Hiermee wordt de dagelijkse operatie geborgd in de organisatie.

Mocht je na het lezen van dit blog nog vragen hebben dan kun je ons bereiken 0338876104 of via info@careertracker.nl.

Je kunt onze informatieve bedrijfsvideo bekijken via deze link

Klantreview van Didacticum

De samenwerking met CareerTracker ervaren wij als zeer aangenaam.

Het is voor ons een nieuwe manier van werken dus goede communicatie is hierbij van belang.

Jullie helpen zowel de field managers als de consultants met voorbeelden, tips & tricks en om onze nieuwe HR cyclus te borgen.

De feedback die wij aandragen wordt direct opgepakt, opgevolgd en tevens houden jullie ons continu op de hoogte van de voortgang.

Bij Didacticum staat iedereen aan het stuur van zijn eigen carrière en mede door het gebruik van CareerTracker zijn onze collega’s in staat om dit optimaal te doen.

Zeljko Bondzulic, Field Manager Didacticum

.