Reflections for self-insight and growth

Reflecties voor zelfinzicht en groei

geplaatst in: Nieuws | 0

Organisaties zijn de beste omgeving ter wereld om mensen te helpen hun potentieel te verwezenlijken. Reflecties bieden de medewerker en organisatie de kans om regelmatig te evalueren en plannen te maken voor de toekomst. Je kunt reflecties gebruiken om de eigen progressie vast te leggen en feedback aan de manager te vragen. Ze kunnen ook dienen als uitgangspunt voor het 1:1 gesprek. Het is belangrijk om zo nu en dan even in de spiegel te kijken want reflecties bieden zelfinzicht die helpen om te groeien

Vissen in de dezelfde vijver

Er is veel beweging op de arbeidsmarkt. Je ziet op LinkedIn de ene na de andere aankondiging van een nieuwe baan langskomen. Dit is mooi als ze bij jou komen werken en vervelend als het vertrek bij jou ongewenst is. 

De belangrijkste redenen van vertrek zijn dat medewerkers te weinig waardering voelen en er ontbreekt vaak een duidelijk doel waar ze aan kunnen bijdragen. 

De pool van beschikbare talenten is bijna opgedroogd en iedereen is in dezelfde vijver aan het vissen. De huidige medewerkers krijgen van recruitmentbureaus met ´fantastische´ kansen en ze worden gouden bergen beloofd.

Hoe zorg je ervoor dat het beschikbare talent bij jou wil komen werken en dat de achterdeur gesloten blijft en je de medewerkers blijft boeien en binden want betrokken en gemotiveerd medewerkers presteren beter, zijn loyaler en zijn minder vaak ziek.

Feedback en communicatie

Medewerkers kun je boeien en binden door feedback en communicatie zijn van belang omdat dit bijdraagt aan een positief werkklimaat, een goede werksfeer en zelfvertrouwen van de afzonderlijke teamleden. Feedback en communicatie bevorderen de teamprestaties, de bedrijfsresultaten en voorkomt uitval en verzuim. Stel een vast ritme in om de feedback en communicatie in de organisatie te verbeteren Dit kan wekelijks door korte check-ins te organiseren of op basis van een zelf gekozen ritme.

Door het delen van informatie, het geven van feedback en het toepassen van positieve communicatie creëer je gemotiveerde en betrokken medewerkers.

Je kunt hier eenvoudig mee starten door regelmatig met de medewerker terug te kijken hoe het is gegaan, welke ambitie de medewerker heeft en waar de organisatie kan faciliteren. Kijk dus regelmatig in de spiegel en dit noemen ze ook wel reflecteren.

Reflecties

De progressie wordt vastgelegd in de automatisch aangemaakte reflectie. Deel de reflectie met de manager om de skills en doel te valideren.

Gebruik de reflectie voor de 1:1 gesprekken tussen de professional en de manager. Hierdoor wordt er structuur aangebracht in de ontwikkelgesprekken en spreekt iedereen dezelfde taal.

Reflecties voor zelfinzicht en groei

Persoonlijke reflecties om je eigen progressie bij te houden

Reflecties voor zelfinzicht en groei

Feedback vragen en krijgen van je manager om skills en doelen te valideren

Reflecties voor zelfinzicht en groei

Gebruik de reflecties van validatie en om je profiel te verrijken

Extra informatie

Via ons blog publiceren we regelmatig nieuwe artikelen over innovaties en ontwikkelingen die impact hebben op de professional en organisatie: check onze blogpagina

In dit blog gaan we in op de nieuwe medewerker van Generatie Z, dit is een generatie die balans zoekt in werk en privé en die wil bijdragen aan een purpose.

Hierdoor verandert de arbeidsmarkt want langdurige arbeidsovereenkomsten komen steeds minder voor zoals we dit beschreven hebben in dit artikel.

Over CareerTracker

Met het CareerTracker platform ben je in staat om een juiste focus en skillset te borgen binnen de teams. Door te reflecteren en feedback te borgen voelt de professional zich gewaardeerd en betrokken. Hierdoor kan ongewenst vertrek van talent worden voorkomen. Dit zorgt ervoor dat de dagelijkse operatie kan worden geborgd in de organisatie.

Heb je vragen na het lezen van dit blog dan kun je ons bereiken 0338876104 of via info@careertracker.nl.

Bekijk onze informatieve bedrijfsvideo, via deze link.

Klantreview van Didacticum

De samenwerking met CareerTracker ervaren wij als zeer aangenaam.

Het is voor ons een nieuwe manier van werken dus goede communicatie is hierbij van belang.

Jullie helpen zowel de field managers als de consultants met voorbeelden, tips & tricks en om onze nieuwe HR cyclus te borgen.

De feedback die wij aandragen wordt direct opgepakt, opgevolgd en tevens houden jullie ons continu op de hoogte van de voortgang.

Bij Didacticum staat iedereen aan het stuur van zijn eigen carrière en mede door het gebruik van CareerTracker zijn onze collega’s in staat om dit optimaal te doen.

Zeljko Bondzulic, Field Manager Didacticum